Cainele a fost considerat dintotdeauna cel mai bun prieten al omului. Este un animal inteligent si loial, usor de dresat. Poate fi folosit in diverse aplicatii utilitare sau de protectie a omului: caini pentru oameni nevazatori, caini pentru depistarea diverselor substante periculoase (bombe, agenti chimici) sau interzise (droguri, substante halucinogene), caini in dotarea savamontistilor pentru gasirea si recuperarea victimelor avalanselor, etc.

Exista nenumarate rase de caini, de diferite talii, origini, cu aplicabilitate variata: vanatore, paza si protectie, de companie. Totusi, in special intr-o tara precum Romania, ne putem confrunta si cu caini vagabonzi. Acestia traiesc in strada, de cele mai multe ori in haita, si sunt deosebit de teritoriali. Pot deveni foarte agresivi, in special impotriva unor caini noi cum sunt cei de companie pe care noi, oamenii, ii putem scoate la plimbare, si pot ataca violent cu urmari tragice. Pot ataca si simpli trecatori, ce poarta mirosul altor animale, biciclisti sau copiii de statura mica, ce pot parea o tinta usoara.

In lipsa unor masuri luate de autoritatile locale, acestea fiind constranse atat de asa zisa lipsa de fonduri ce poate fi tradusa prin nepasare, precum si de protestele militantilor pentru drepturile animalelor, nu ramane decat sa ne aparam singuri.

Deasemenea, in ultima vreme, tot mai multi tineri isi cumpara caini predispusi la agresivitate, din rase precum pitbull, bull-terrier, rottweiller, dog argentinian, cane corso sau amstaff. Din cauza cresterii si educatiei pe care acesti tineri le-o atribuie acestor caini, predispusa catre violenta fata de alte animale pentru lupte de strada, acestia pot deveni extrem de periculosi, mai ales daca sunt plimbati in parcuri sau pe strazi aglomerate, pline de copii. Este cunoscut faptul ca un copil este curios, este galagios, doreste sa afle mai multe despre mediul inconjurator. O clipa de neatentie se poate transforma in tragedie. Si desi exista o legislatie in vigoare privind acesti caini periculosi, de multe ori aceasta nu se respecta: cainii nu poarta botnita, lesa, nu sunt dresati corespunzator.

Va putem pune la dispozitie o gama foarte variata de aparate de aparare impotriva cainilor agresivi, ce functioneaza pe baza ultrasunetelor, imperceptibile de urechea omului, dar foarte eficiente impotriva animalelor.

6 thoughts on “Stop cainilor agresivi

  1. Desi suntem departe de tara, iubim Romania, va pupam, familia Andreias. Ne de dor de Romania, asteptam o vacanta ca sa fim din nou acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *